Clicky


Nieuwe IVECO S-WAY autotransporter voor Clean = Clean

Nieuwe IVECO S-WAY autotransporter voor Clean = Clean
18-11-2021 14:40 | Nieuw Materieel | auteur Redactie

RHOON - Clean = Clean uit Rhoon heeft een fraaie IVECO S-WAY autotransporter in gebruik genomen. Met de wagen worden dagelijks personenwagens bij dealers en bedrijven opgehaald om van binnen en buiten helemaal gereinigd en hersteld te worden, zodat ze weer showroomklaar zijn.

De IVECO S-WAY is afgeleverd door IVECO Schouten in Alblasserdam. Verkoper Rob Luijckx is namens de dealer verantwoordelijk voor de wagen. "Deze IVECO is een mooi voorbeeld van een perfecte samenwerking tussen dealer en klant", vertelt hij. "Op die manier konden we gezamenlijk tot de ideale opbouw van de wagen komen."

De in sjiek zilvergrijs gespoten IVECO S-WAY is voorzien van een 420 pk sterke 11-liter motor en is volledig luchtgeveerd. System Truck in Italië heeft er een voorloopas bijgebouwd voor extra laadvermogen. Estepe uit Heesch heeft de dakafschuining gedaan. De opbouw is gedaan door Groenewold uit Hoogezand en biedt plaats aan vijf personenwagens. Zowel de cabine als het chassis zijn verlaagd. Luijckx: "Dit is echt een rijdend visitekaartje voor Clean = Clean."

Clean = Clean is een familiebedrijf dat sinds 1985 bestaat. Oprichter Louis Erkelens zag in de jaren 80 de automarkt groeien en besloot in te spelen op de toenemende vraag naar autoreconditioning, ofwel het vakkundig reinigen en opknappen van in- en exterieur van auto's, zodat ze weer zoveel mogelijk in nieuwstaat worden gebracht. De eerste vestiging werd geopend in Rotterdam, maar anno 2021 is het bedrijf tot ver buiten de regio bekend.

Louis Erkelens runt het bedrijf samen met zoons Stefan en Nick, ondersteund door vakkundig personeel. Ook staat Clean = Clean voor duurzaamheid. Het bedrijf investeert in energiezuinige (led)verlichting, isolatie, verwarming met warmtepompen, groene energie, recyclet water en gebruikt milieuvriendelijke producten. Begin dit jaar werd in Rhoon een gloednieuw pand geopend met een maar liefst 55 meter lange kettingwasstraat, full service interieurbaan en een overdekt en gratis stofzuigerplein. Het pand beschikt zelfs over een professionele autofotostudio, waarmee perfecte 3D-foto's kunnen worden gemaakt om een auto online zo goed mogelijk te presenteren.

Louis Erkelens is zeer te spreken over de samenwerking met IVECO. "Deze auto is echt samen met Rob Luijckx van IVECO tot stand gekomen. Ik ben blij met zijn enorme inzet. Hij heeft enorm veel voor ons uitgezocht. We zijn er een half jaar mee bezig geweest om alles zo goed mogelijk op te lossen. Dit is de eerste nieuwe autotransporter die wij aanschaffen en we hebben diverse mogelijkheden bekeken. We hebben eerst gekeken naar een gesloten transporter waarin acht auto's vervoerd kunnen worden, een beetje zoals in de Formule 1, maar die configuratie werd te groot en te lang voor efficiënt transport in de stad. We hebben niet altijd de gelegenheid om lang stil te staan. Deze wagen is voor gebieden waar je weinig tijd hebt, de beste oplossing. We kunnen nu heel snel laden en lossen."

De komst van de nieuwe IVECO S-WAY komt mede door de groei van het bedrijf. Erkelens: "We zijn een paar jaar geleden overgestapt op IVECO, omdat we daarmee meer kunnen trekken en zwaarder kunnen laden. We hebben een IVECO Daily, waarmee we drie wagens kunnen vervoeren. Maar ons bedrijf groeit nog steeds en daarmee ook de vraag naar transport. We kunnen de nieuwe wagen dus heel goed gebruiken."