Clicky


Sneeuwachtige vrijdag voorspeld

Sneeuwachtige vrijdag voorspeld
05-12-2012 09:49 | Weer | auteur de redactie
(Novum) - De kans dat vrijdag sneeuw valt die blijft liggen neemt toe. Meteo Consult spreekt woensdagochtend de verwachting uit dat het verkeer vrijdag ontwricht raakt. De ANWB wil zo ver nog niet gaan. "De verwachting voor vrijdag schommelt nog tussen regen en sneeuw", zegt een woordvoerder.

Meteo Consult verwacht dat donderdagnacht van boven zee sneeuw het land binnenkomt. De sneeuwbuien zouden de hele vrijdag aanhouden. "Hoeveelheden tot meer dan tien centimer zijn mogelijk en daarmee tevens ontwrichting van het verkeer."

Er wordt ellendig weer voorspeld, zegt een woordvoerder van weeronline.nl. Plaatselijk kan wel vijftien tot twintig centimeter vallen en mogelijk ontstaat door de harde wind sneeuwjacht en duinvorming, zegt de woordvoerder. "Mogelijk wordt het advies niet de weg op te gaan en thuis te gaan werken."

In de daaropvolgende nacht trekt de sneeuw weg en kan het lokaal meer dan 10 graden vriezen. Zaterdag blijft de temperatuur op veel plaatsen ook in de middag onder nul. Als er daadwerkelijk sneeuw valt, kan die dus een tijd blijven liggen.

De ANWB vindt het echter nog te vroeg om te zeggen of het verkeer vrijdag door sneeuwval ontwricht raakt. "We zijn volop bezig dat uit te zoeken en zodra we daar zekerheid over hebben laten we dat weten."