Clicky


Demonstratie in Amsterdam geschrapt na rellen Rotterdam

Demonstratie in Amsterdam geschrapt na rellen Rotterdam
20-11-2021 10:14 | Binnenland | auteur ANP

AMSTERDAM - De demonstratie United We Stand, die zaterdagmiddag in Amsterdam zou plaatsvinden, is geannuleerd. De organisatie heeft daartoe besloten na de rellen van vrijdagavond in Rotterdam, zo meldt ze op haar Facebookpagina. De gemeente Amsterdam bevestigt dat de demonstratie niet doorgaat.

De organisatie roept mensen die van plan waren mee te lopen in de mars van de Dam naar het Westerpark, op om niet naar Amsterdam te komen.

"Dit door laten gaan voelt voor ons niet goed", schrijft United We Stand Europe op Facebook. De organisatie verwijst naar onbevestigde berichten over een van de Rotterdamse demonstranten die zou zijn overleden. "Uit respect voor de overledene en de mensen die op dit moment vechten voor hun leven, maar ook om de veiligheid van onze demonstranten te kunnen waarborgen, kunnen wij niet anders dan besluiten dat deze editie van de WWD Netherlands niet door kan gaan."

De zogenoemde World Wide Demonstration zou voor de vijfde keer worden gehouden. Er werden duizenden mensen verwacht, net als bij de eerdere edities.

Een woordvoerster van de organisatie zegt dat zij met anderen op de Dam aanwezig is om mensen die de afgelasting niet hebben meegekregen, terug te sturen. Of de demonstratie op een ander moment wel kan doorgaan, kon ze nog niet zeggen.