Clicky


Veel aanrijdingen tijdens regenachtige ochtendspits

Veel aanrijdingen tijdens regenachtige ochtendspits
17-12-2012 10:05 | Ongevallen | auteur de redactie
De ochtendspits van maandag 17 december begon rustig maar vanwege de verwachtte regen ging de VID op voorhand al uit van een zware spits met op het hoogtepunt ongeveer 300 kilometer file op de snelwegen.

Al voor 07:00 uur ging het mis op de A58. Twee aanrijdingen waarbij vrachtwagens betrokken waren zorgden voor veel vertraging van Tilburg naar Breda.

In de regio Rotterdam gebeurden er aanrijdingen op de A15, op de A20 in beide richtingen en op de A29 ter hoogte van de Heinenoordtunnel, meldt de Verkeersinformatiedienst.

Een aanrijding op de A10 zorgde voor een lange file van 10 kilometer op de binnenring van de A10-West met meer dan een half uur vertraging.
Rijkswaterstaat had daar nog tot 09:40 uur nodig om orde op zaken te stellen.
Ook ging tijdens de ochtendspits de linkerrijstrook van de A6 richting Muiden tijdelijk dicht na een aanrijding, er ontstond een file van 11 kilometer.

Rond 09:00 uur gebeurde er een aanrijding met meerdere voertuigen op de A73 richting Nijmegen op het knooppunt Zaarderheiken. Re rijbaan werd afgesloten en het verkeer kan alleen gebruik maken van de vluchtstrook. Verkeer richting Nijmegen kan beter omrijden via Den Bosch over de A67, de A2 en de A50.

Maximaal heeft er op enig moment tijdens de regenachtige ochtendspits 284 kilometer file gestaan op de snelwegen in ons land, dat was om 08:15 uur.