Clicky


Ook in Denemarken kunnen (transport)bedrijven 2G en 3G verplicht stellen

Ook in Denemarken kunnen (transport)bedrijven 2G en 3G verplicht stellen
27-11-2021 09:45 | Coronavirus | auteur Redactie | Esther van der Wal

ZOETERMEER - Sinds gisteren, donderdag 26 november 2021, is in Denemeraken een nieuwe wet in werkin getreden die werkgevers het recht geeft om werknemers te verplichten een Covid-certificaat te tonen of om zich te laten testen en de resultaten bekend te maken. Het is dus wettelijk toegestaan voor een werkgever om een werknemer te verplichten een Covid-certificaat te laten tonen. Dat meldt TLN in haar Corona-Liveblog. Als een werkgever van deze mogelijkheid gebruik wil maken, moeten werknemers hiervan wel vooraf schriftelijk op de hoogte worden gesteld.

Het is een bedrijf ook wettelijk toegestaan om een Covid-certificaat van bezoekers te eisen. Voor vrachtwagenschauffeurs betekent dit dat bedrijven om een herstelbewijs, een vaccinatiebewijs of een negatieve coronatest kunnen vragen. Een negatieve sneltest is 48 uur geldig en een PCR-test is 72 uur geldig.

TLN raadt aan om vooraf contact op te nemen met Deense partners of opdrachtgevers om te vragen of zij een Covid-certificaat eisen zodat je voorbereid bent en de nodige voorbereidingen kunt treffen.