Clicky


Kuehne+Nagel gaat voor groen transport met de komst van vier IVECO S-WAY's op LNG

Kuehne+Nagel gaat voor groen transport met de komst van vier IVECO S-WAY's op LNG
01-12-2021 13:54 | Nieuw Materieel | auteur Redactie

Als logistiek dienstverlener van wereldformaat weet Kuehne+Nagel als geen ander hoe belangrijk het is om bij te dragen aan de vergroening van de transportwereld. Met de komst van vier nieuwe IVECO S-WAY's op LNG zet Kuehne+Nagel een volgende stap op weg naar een fossiel- en CO2-vrij transport.

De nieuwe trucks gaan rijden op vloeibaar aardgas en zijn uitgerust met 460 pk en een 2.000 Nm koppel sterke 12,9 liter Cursor 13 gasmotor gecombineerd met een uiterst efficiënte 12-traps HI-TRONIX geautomatiseerde transmissie. Met zo'n 25.000 geproduceerde gasmotoren en ruim een miljard kilometer praktijkervaring sinds 1996 is IVECO de Europese marktleider voor bedrijfsvoertuigen op aardgas. IVECO biedt in heel Europa een servicenetwerk aan van specialisten die IVECO-gastrucks net zo veilig laten rijden als elk ander voertuig met een dieselmotor.

Hoogwaardig rijcomfort met de internationale AS-cabine

Geen enkele LNG truck doet vandaag de dag nog onder voor zijn dieseltegenhanger wat prestaties en reactievermogen betreft. De S-WAY's zijn voorzien van de grootst mogelijke tankcombinatie, links en rechts van het chassis bevindt zich een lange tank met een inhoud van 540 kilo LNG. Hiermee wordt de grootste actieradius in de markt behaald van maar liefst 1.600 kilometer. Brigade heeft een camera systeem voorzien op de S-WAY's zodat de chauffeurs nog meer zicht hebben rondom het voertuig.

De olieverversingsintervallen bedragen 90.000 km en specifieke gascomponenten van de aardgasmotor zijn aangepast voor het minimaliseren van de onderhoudskosten. De overlangse, compacte en lichte 3-wegkatalysator draagt bij aan het behalen van de strengste emissienormen en zorgt tegelijkertijd voor een laag geluidsniveau. Dit systeem vereist geen additieven, geen roetfilter of geparkeerde regeneratie, zodat ook hier weinig onderhoud nodig is.

De beste manier om met de natuur samen te werken

Op dit moment is LNG de milieuvriendelijkste brandstof voor verbrandingsmotoren, aardgas en biogas verminderen de CO₂-uitstoot aanzienlijk. Wanneer bio-methaan gebruikt wordt kan deze uitstoot tot 95 procent lager liggen ten opzichte van diesel. Bio-methaan is de meest efficiënte manier om hier en nu fossielvrij en CO2-vrij transport te leveren. Het betekent ook 95 procent minder uitstoot van fijnstof en 90 procent minder NO2.

Voertuigen op gas voldoen ruimschoots aan de huidige en toekomstige uitstootnormen, mogen vrij milieuzones in, zorgen voor een milieuvriendelijke uitstraling en maken door hun lage geluidsniveau leveringen 's nachts mogelijk. Dankzij de stille werking, met slechts 71dB(A) Piek Quiet Truck in Silent Mode, kunnen de IVECO S-WAY's van Kuehne+Nagel toegang krijgen tot de stadscentra, dicht bevolkte gebieden en snelwegen met veel verkeer met de strengste emissiebeperkingen en ze kunnen de klok rond werken.

Verder zijn de S-WAY's van Kuehne+Nagel uitgerust met een anti-stationair functie die langdurig stationair draaien tegengaat door de motor automatisch af te zetten wanneer dat kan, IVECO Hi-Cruise GPS-rijvoorspelling en Fleet Mode & Eco Fleet voor een maximale brandstofefficiëntie.

Maximale connectiviteit

Met de IVECO S-WAY's profiteert Kuehne+Nagel van maximale connectiviteit! De connectiviteit van de IVECO S-WAY helpt de bestuurder om moeiteloos en efficiënt te werken. Daarnaast ondersteunt het de fleetmanager door het optimaliseren van de uptime, efficiëntie en Total Cost of Ownership van het voertuig. Kuehne+Nagel gaat de voertuigen inzetten voor groupage diensten in Europa, met name in Duitsland. Met de LNG-trucks betalen zij door de Maut-vrijstelling in Duitsland geen tolheffing.