Clicky


Veel aanrijdingen tijdens ochtendspits

Veel aanrijdingen tijdens ochtendspits
14-01-2013 09:59 | Ongevallen | auteur de redactie
Tijdens de ochtendspits van maandag zijn er bijzonder veel ongevallen gebeurd. Dit leverde uiteindelijk langere files op, meldt de Verkeersinformatiedienst.

Vooral in de regio Rotterdam was het raak. Daar gebeurden ongevallen op de A15 richting Gorinchem tussen Sliedrecht-West en Sliedrecht-Oost waarbij een kwartier lang één rijstrook moest worden afgesloten. Op de A20 kwamen een aantal voertuigen met elkaar in botsing waardoor richting Gouda tussen 07:35 uur en 08:15 uur twee rijstroken werden afgesloten tussen het knooppunt Kethelplein en Schiedam. De file achter de afsluiting liep op tot 11 kilometer. Ook op de A4 ontstond daardoor file. Op de A29 richting Rotterdam werd korte tijd een rijstrook afgesloten door een aanrijding bij het knooppunt Vaanplein.

In de regio Utrecht gebeurden aanrijdingen op de A27 vanuit Gorinchem. Tussen Noordeloos en Lexmond werd enige tijd de linkerrijstrook afgesloten met als gevolg 9 kilometer file.

Weggebruikers in de regio Amsterdam bleven ook niet verschoond van problemen. Op de binnenring van de A10 werd enige tijd een rijstrook afgesloten tussen het knooppunt Watergraafsmeer en de afrit Watergraafsmeer. Dit leverde 5 kilometer file op. Op de A6 gebeurde omstreeks 07:45 uur een aanrijding waardoor er bij Muiderberg twee rijstroken werden afgesloten met als gevolg een lange file en meer dan een half uur vertraging.

Het KNMI waarschuwt voor gladheid in de provincies Overijssel, Drenthe en Zeeland door sneeuwval. Of de aanrijdingen verband hebben met de weersomstandigheden is nog niet te zeggen. De totale filelengte tijdens de spits liep uiteindelijk op tot 211 kilometer.