Clicky


VID: Verkeerssituatie na de spits niet beter

VID: Verkeerssituatie na de spits niet beter
15-01-2013 09:49 | Weer | auteur de redactie
De verkeerssituatie zal dinsdag na de spits niet verbeteren. Aanvankelijk zou er alleen tijdens de ochtendspits nog sneeuw vallen, maar nu lijkt het erop dat het de hele dag blijft sneeuwen. In de regio Den Haag viel er in de nacht van maandag op dinsdag al 15 centimeter sneeuw, tijdens de ochtendspits werd er 10 centimeter sneeuw gemeld in Zaandam.

Vooral weggebruikers in de regio's Den Haag en Amsterdam hebben tijdens de ochtendspits met bijzonder lange files te maken. Zo ontstond op de A4 maar liefst 30 kilometer file richting Amsterdam en kwam het verkeer op de A12 in beide richtingen vast te staan.

Verkeer op de A6 richting Muiden kwam over een lengte van 33 kilometer vast te staan. Omrijden over de A27 en de A1 had geen zin, want ook daar was het aansluiten in lange files. Aanvankelijk viel de filedruk op de ring van Amsterdam mee, maar ook daar kwam het verkeer uiteindelijk flink vast te staan.

Rijkswaterstaat adviseert om thuis te werken. Aangezien de weersomstandigheden niet verbeteren, is het aannemelijk dat ook de avondspits drukker zal zijn dan gebruikelijk. Of het dan net zo druk is als tijdens de ochtendspits is nog niet te zeggen.