Clicky


Sneeuw hindert wegverkeer

Sneeuw hindert wegverkeer
20-01-2013 16:25 | Weer | auteur de redactie
(Novum) - De sneeuwbuien zorgen zondagmiddag voor hinder op de weg. Een woordvoerder van de ANWB laat weten dat het op de weg te merken is dat de sneeuw steeds verder het land in trekt. Van extreme toestanden is geen sprake, omdat het zondag is en er minder verkeer op de weg is. Even voor 16.00 uur stonden er verspreid over het land acht files van rond de drie kilometer. Vrijwel allemaal ontstonden die door de sneeuwval.

De ANWB verwacht de grootste problemen pas zondagavond in het noorden. “Het blijft nog even doorsneeuwen en in combinatie met de harde wind gaat dat wel problemen opleveren”, waarschuwt de zegsman.

Ook maandagochtend moeten weggebruikers rekening houden met flinke vertraging. Vermoedelijk is het in de Randstad net droog, waardoor de problemen daar naar verwachting mee zullen vallen. De ANWB raadt automobilisten aan vooraf te kijken of het druk is op de weg en naar aanleiding daarvan te besluiten ook op pad te gaan.

Het treinverkeer heeft zondag nog weinig last van de sneeuw. De NS rijdt volgens een aangepaste dienstregeling. Ook maandag rijden minder treinen door de sneeuw en aanhoudende vorst.

De KNMI heeft voor de provincies Noord-Brabant en Limburg code oranje uitgegeven voor extreem weer.