Clicky


Den Haag sluit uit het niets per direct Benoordenhoutseweg af voor LZV’s

Den Haag sluit uit het niets per direct Benoordenhoutseweg af voor LZV’s
09-12-2021 16:46 | Weer en Verkeer | auteur Redactie

ZOETERMEER/DEN HAAG - Volledig onverwacht heeft de gemeente Den Haag besloten op de Benoordenhoutseweg geen LZV’s meer toe te staan. LZV-verkeer tussen de A4 en A44 zal voortaan over de N14 bij Leidschendam moeten rijden.

Het besluit van de gemeente Den Haag komt als een complete verrassing en is op geen enkele wijze met de sector afgestemd, meldt Transport en Logistiek Nederland (TLN) donderdag. De RDW heeft, ook zonder enige kennisgeving, de wijziging doorgevoerd en de weg uit het LZV-wegennetwerk (Digitale Wegenkaart Ontheffingen | RDW) verwijderd. Dit betekent dat de route A44 - N44 - Benoordenhoutseweg - Utrechtsebaan - A12 - A4 met directe ingang niet meer voor LZV’s beschikbaar is.

TLN heeft met verbazing kennisgenomen van de wijziging. "Vooral voor het bloementransport tussen de veilingen in Rijnsburg en Honselersdijk is dit een veelgebruikte en ook veilige route voor LZV’s. Deze voertuigen zullen nu over de veel drukkere N14 moeten rijden. Met de in aanbouw zijnde Rijnlandroute bij Leiden komt er een nieuwe belangrijke verbinding tussen de A44 en de A4. Het zou logischer zijn geweest als men hierop had gewacht."

De Verkeerspolitie van Den Haag heeft vanwege de gebrekkige communicatie rond de wijziging en om vervoerders niet op onnodige kosten te jagen, besloten gedurende de eerste twee weken van het verbod overtreders alleen te zullen waarschuwen en te informeren over de wijzing.

Na deze periode zal men actief gaan handhaven op LZV’s die de oude route blijven gebruiken. Dat betekent afkoppelen en een boete van €1500.