Clicky


Te hoge snelheid oorzaak verkeersongeval met drie doden in Helmond

Te hoge snelheid oorzaak verkeersongeval met drie doden in Helmond
09-12-2021 17:29 | Ongevallen | auteur Redactie

HELMOND - Uit onderzoek is gebleken dat een te hoge snelheid van de personauto de oorzaak is geweest van het ongeluk op de Heeklaan in Helmond.  Bij het ongeval kwamen drie van de vier jongeren op 14 november rond 00.15 uur om het leven. De personenauto met de vier jongeren kwam frontaal in botsing met een ambulance. De ambulancemedewerkers raakten bij het ongeval gewond.

Direct na het ongeval is er door mensen van de Verkeersongevallen Analyse (VOA) onderzoek gedaan naar de oorzaak van het ongeval. Zo zijn er getuigen gesproken, zijn camerabeelden bekeken, zijn de voertuigen technisch onderzocht en zijn de sporen op de plek van het incident onderzocht.

In de directe omgeving van de auto troffen agenten een lachgascilinder aan. Ook zijn er in de auto lachgas en ballonnen aangetroffen. Er zijn bevindingen gedaan die wijzen op het gebruik van lachgas. Ondanks deze bevindingen is niet met zekerheid vast te stellen dat de bestuurder ten tijde van het ongeval lachgas heeft gebruikt en of dit mede heeft geleid tot het ongeval, meldt de politie.

Uit technisch onderzoek van de betrokken auto’s zijn geen mankementen naar voren gekomen die invloed hebben gehad op het ongeval. De verongelukte auto betrof een huurauto. Het huurcontract stond op naam van iemand anders en de bestuurder had op het moment van het ongeval de beschikking over de auto.

Ook is de verkeerssituatie op de plek van het ongeval onderzocht. Uit dit onderzoek is vast komen te staan dat er geen sprake is van een onveilige verkeerssituatie.

Uit onderzoek is vast komen te staan dat de auto, met daarin de vier jongens, ver boven de toegestane snelheid de bocht is ingegaan. Daardoor is de auto op de verkeerde weghelft terechtgekomen. De ambulance is daarbij frontaal geraakt. De bestuurder van de ambulance had geen schijn van kans om de botsing te voorkomen.