Clicky


Liesbeth List wordt geëerd met eigen herdenkingsmunt

Liesbeth List wordt geëerd met eigen herdenkingsmunt
13-12-2021 10:34 | Showbizz | auteur ANP

UTRECHT - De Koninklijke Nederlandse Munt heeft een herdenkingsmunt geslagen voor Liesbeth List. Dat heeft de instantie die Nederlands muntgeld slaat maandag op haar website gemeld. De zangeres overleed op 25 maart 2020, aan het begin van de coronaperiode.

Op de voorzijde van de uitgifte staat een klassiek portret van List. Op de keerzijde staat het silhouet van een zingende List met op de achtergrond het reliëf van een vinylplaat. Er worden twee varianten van de uitgifte uitgegeven: een penning in coincard en een zilveren uitgifte. De List-munten zijn vanaf zondagmiddag te bestellen op de website van de Koninklijke Nederlandse Munt. Zij gelden niet als wettig betaalmiddel.

List overleed op 78-jarige leeftijd. Zij ontving in haar carrière verscheidene prijzen, waaronder Edisons, een Gouden Harp en de John Kraaijkamp Musical Award. Ze is bekend van liedjes als Heb het leven lief, Te veel te vaak, Kinderen een kwartje en duetten met Ramses Shaffy, zoals Aan de andere kant van de heuvels en Pastorale.