Clicky


Grote kans op winterse woensdagochtendspits

Grote kans op winterse woensdagochtendspits
05-02-2013 17:14 | Weer | auteur de redactie
LIJNDEN - Er wordt winterse neerslag verwacht, dat vooral het verloop van de woensdagochtendspits kan gaan beïnvloeden. De dinsdagavondspits kan drukker verlopen in het noorden van het land. Daar vallen winterse buien waardoor de wegen plaatselijk glad worden, omdat de temperatuur tijdens de buien daalt. Het KNMI heeft dinsdag voor alle regio's code geel afgegeven. Dat houdt in 'kans op gladheid'.

Dinsdagavond rond 22:00 uur wordt de eerste sneeuwval verwacht in de regio's Rotterdam en Den Haag. Daar zal tot 3 cm sneeuw vallen. Meer sneeuw wordt verwacht in Zeeland, Brabant en Limburg. Daar kan tot 8 cm sneeuw vallen.

Tijdens de start van de woensdagochtendspits zal alleen het noorden van het land bespaard blijven van gladde wegen. Omdat de meeste sneeuw in het zuiden van het land wordt verwacht, zal de hinder daar het grootst zijn. Het lagere verkeersaanbod op woensdag is echter gunstig, zodat geen zeer zware spits zal worden gehaald. Bovendien is de ondergrond niet bevroren, waardoor de gladheid goed te bestrijden is. De VerkeersInformatieDienst verwacht op het hoogtepunt rond de 200 kilometer file. Dat is 50 kilometer meer dan op een gebruikelijke woensdagochtend.

Tijdens de woensdagavondspits geldt een afnemende kans op gladheid, omdat de winterse neerslag plaatst maakt voor regen. Wel kan er landinwaarts wat natte sneeuw vallen, maar zal nauwelijks hinder veroorzaken voor de weggebruiker.