Clicky


Autosportfederatie FIA wil duidelijkheid over regelgeving

Autosportfederatie FIA wil duidelijkheid over regelgeving
15-12-2021 23:51 | Sport | auteur ANP

PARIJS - Er moet volledige helderheid komen over de huidige regels in de Formule 1. Dat liet de internationale autosportfederatie FIA in Parijs weten na een vergadering van de mondiale raad. Directe aanleiding hiervoor is het controversiële slot van de Grote Prijs van Abu Dhabi, afgelopen zondag, waarin Max Verstappen (Red Bull) dankzij een sensationele inhaalactie in de laatste ronde ten koste van titelhouder Lewis Hamilton (Mercedes) de wereldtitel veroverde.

Er moet volgens de FIA een gedetailleerde analyse worden gemaakt met de inbreng van alle betrokken partijen. De koepelorganisatie wil de incidenten met alle teams en coureurs bespreken "om te leren van deze situatie en om deelnemers, media en fans duidelijkheid te geven over de huidige regelgeving".

De aanhoudende discussie over de uitslag van de laatste race van het seizoen zou "momenteel het imago van het kampioenschap schaden". Voor de start van het nieuwe seizoen moeten alle slotconclusies van het brede onderzoek voor iedereen bekend zijn.

Mercedes diende direct na de Grand Prix van Abu Dhabi twee protesten in, die beide werden afgewezen. De Duitse renstal heeft tot en met donderdag de tijd om in beroep te gaan. Mercedes betwist de gang van zaken tijdens de laatste safetycarfase. Het team van Hamilton pleit ervoor om de klassering in de race na de voorlaatste ronde aan te houden voor de einduitslag. Hamilton reed toen nog voor Verstappen.