Clicky


Dik pak sneeuw in Midden-Nederland

Dik pak sneeuw in Midden-Nederland
10-02-2013 10:08 | Weer | auteur de redactie
(Novum) - Op veel plaatsen in Nederland is in de nacht van zaterdag op zondag een flink pak sneeuw gevallen. Vooral het midden van het land, de regio Amsterdam, Flevoland en de Veluwe werd getrakteerd op een verse laag tot tien centimeter. De meeste sneeuw viel rond Almere. Daar werd zondagochtend zeventien centimeter gemeten, zegt een meteoroloog van weeronline.nl

De sneeuwbuien trekken zondagochtend langzaam naar het noorden, waar tot het middaguur ook nog een paar centimeters sneeuw zal vallen. Zondagmiddag is het in het hele land droog en komt ook de zon tevoorschijn.

Automobilisten die de weg op moeten, moeten rekening houden met gladheid vanwege de sneeuwval, waarschuwt de KNMI. In het hele land is code geel van kracht. Ook Rijkswaterstaat waarschuwt voor hinder en gladheid. Omdat het rustig op de weg is, is het gestrooide zout nog niet overal goed ingereden. Voor zover bekend heeft de sneeuwval nog niet tot veel problemen geleid.

De politie adviseert op Twitter weggebruikers om met verlichting te rijden, afstand te houden en de snelheid te matigen. "Rem in 'schokjes' en niet in een keer", aldus de politie.



Het zuiden van het land krijgt zondagavond mogelijk nog te maken met nieuwe sneeuwbuien. "De sneeuw trekt zoals het er nu uit ziet vooral over België. Het is nog maar de vraag hoe noordelijk het komt", aldus de woordvoerder.

Na zondag lijken er een paar droge winterdagen aan te komen met 's nachts temperaturen tot -5 graden en overdag net boven het nulpunt. Aan het einde van de week wordt het wat zachter en is er opnieuw kans op winterse buien.