Clicky


Sneeuw veroorzaakt weinig overlast

Sneeuw veroorzaakt weinig overlast
10-02-2013 10:58 | Weer | auteur de redactie
(Novum) - De sneeuwval heeft zondag nergens tot grote overlast geleid. Het vliegverkeer op Schiphol ondervond alleen 's ochtends wat hinder. Zo konden tijdelijk maar twee banen worden gebruikt in plaats van drie, zegt een woordvoerder van de luchthaven.

Reizigers moeten zondag nog wel rekening houden met vertragingen. Vliegtuigen moeten voor vertrek eerst ijsvrij worden gemaakt.

Ook op het spoor vallen de problemen mee. Alleen tussen Schiphol en Utrecht moeten reizigers zondag rekening houden met een langere reistijd vanwege een wisselstoring. Een woordvoerder van Prorail kon nog niet zeggen of dat te maken heeft met het winterweer. De extra reistijd bedraagt ongeveer een kwartier.

NS en Prorail houden de weersverwachting in de gaten voor de komende dagen. Mogelijk wordt opnieuw een aangepaste dienstregeling ingezet, daarvan is zondag geen sprake.

Op de wegen kan het nog plaatselijk glad zijn door sneeuwval in de noordelijke provincies, meldt Rijkswaterstaat. Weggebruikers wordt aangeraden hun rijstijl aan te passen.