Clicky


Spookrijder veroorzaakt ongeval op A2

Spookrijder veroorzaakt ongeval op A2
13-02-2013 20:22 | Ongevallen | auteur de redactie
MAASTRICHT - Een Belgische automobiliste veroorzaakte woensdagmiddag rond 17.00 uur een frontale aanrijding doordat zij in tegenoverstelde richting op de verkeerde rijbaan over de A2 richting Maastricht reed.

Een frontale aanrijding met een Nederlandse auto was het gevolg. Het ongeval gebeurde ter hoogte van de Oeslingerbaan. De 66-jarige vrouw uit het Belgische Dalhem reed als spookrijder over de weg vanuit Maastricht naar het zuiden. Een 37-jarige man uit Eijsden reed op dat moment over deze weg richting het zuiden. Beide voertuigen kwamen frontaal met elkaar in botsing. De 66-jarige vrouw raakte ernstig gewond bij het ongeval, meldt de politie. De 37-jarige man uit Eijsden is eveneens per ambulance overgebracht naar het AZM.

Twee andere voertuigen raakten bij de aanrijding betrokken doordat zij werden geraakt door brokstukken. Rond 19:45 uur kon de rijbaan weer worden vrijgegeven tot die tijd werd het verkeer via het lokale wegennet omgeleid. Er stond 2 kilometer file, meldt de Verkeersinformatiedienst.