Clicky


Nieuwe MAN TGX voor bloemenvervoerder Geranco

Nieuwe MAN TGX voor bloemenvervoerder Geranco
22-12-2021 09:59 | Nieuw Materieel | auteur Redactie

GAMEREN - Bloemenvervoerder Geranco uit het nabij Zaltbommel gelegen Gameren is onder de indruk van de nieuwe MAN TGX. Logisch dat MAN in het wagenpark van dit bedrijf zijn plek verdient. Onlangs werd een nieuwe, rondom luchtgeveerde TGX 18.430 LLS trekker aan de vloot toegevoegd.

Geranco bevindt zich middenin wat ook wel het tweede Westland van Nederland genoemd wordt. Dit bedrijf, dat tussen de talrijke bloemenkassen ligt, viert dit jaar het 25-jarig jubileum. Geranco begon als kweker die zijn eigen eindproducten naar de bloemenveiling vervoerde. Van lieverlee vroegen andere kwekers of oprichter Gijbert Kreling ook voor hen bloemen wilde vervoeren. Dat werd geregeld en zo ontstond een klein transportbedrijf. Arjan Bouman is de wederhelft van Gerda Kreling, de dochter van Gijbert. Zij en haar zussen Anneke en Coralie zijn de naamgevers van dit bedrijf.

Overnames

Door een aantal overnames - voornamelijk in de regio - breidde het bedrijf niet alleen uit, het kreeg daarmee ook vrijwel alle merken trucks in de vloot. “Maar MAN ontbrak nog, dus daar wilde de accountmanager van ROSIERVANDENBOSCH Bedrijfswagens natuurlijk verandering in brengen”, zegt Arjan met een glimlach. Zodoende probeerde Geranco een TGX demo uit. De trekker voldeed aan alle verwachtingen.

“Maar nu, met het nieuwe type, zijn er weer heel veel verbeteringen aangebracht. Met name het chauffeurscomfort is er duidelijk op vooruit gegaan”, zegt Arjan Bouman, die zelf ook over alle papieren beschikt en die heel goed met een trailercombinatie overweg kan. “Wij vinden het belangrijk dat onze chauffeurs rijden met het merk van hun voorkeur. Een gemotiveerde chauffeur haalt het beste verbruik en doet zijn werk zoals we dat hier bij Geranco graag zien.”

Volgens Arjan Bouman rijden de chauffeurs van Geranco binnenlandse ritten. “Deze nieuwe MAN TGX zal rond de 110.000 kilometer per jaar afleggen.”

Ondersteuning

Arjan Bouman is bijzonder te spreken over de begeleiding vanuit de MAN-dealer. “Ze hebben er een goed team achter staan en dat is ook belangrijk voor ons. De komende tijd zal de MAN zich bewijzen op het gebied van het brandstofverbruik. De nieuwe TGX heeft de juiste uitstraling en is erg stil. We rijden veel nachtwerk, dus dan is dat mooi meegenomen.” 

De nieuwe aanwinst van Geranco heeft luchtvering rondom, de elektrische handrem, ACC stop and go, het zes-speaker geluidssysteem af fabriek, dus inclusief subwoofer, regen- en lichtsensor en extra verlichting. Het spuitwerk werd verzorgd door de eigen spuiterij van ROSIERVANDENBOSCH Bedrijfswagens.