Clicky


Verloren lading zorgt dinsdagochtend voor vertraging op A9

Verloren lading zorgt dinsdagochtend voor vertraging op A9
26-02-2013 10:17 | Ongevallen | auteur de redactie
BADHOEVEDORP - Een vrachtwagen is dinsdagochtend een gedeelte van zijn lading verloren op de A9 richting Alkmaar ter hoogte van Badhoevedorp. Een aantal personenauto's zijn hierdoor beschadigd geraakt en moesten door een berger geborgen worden.

De rechterrijstrook is lange tijd afgesloten geweest. Doordat het in de richting van Alkmaar gebeurde viel de hinder op dat traject, met 3 kilometer file, relatief mee, meldt de Verkeersinformatiedienst. Wel zorgde dit voor een langere file in de andere rijrichting.

Een combinatie van de nasleep van een ongeval bij het knooppunt Badhoevedorp en kijkers naar de gestrande vrachtwagen zorgde om 08:00 uur voor een file van 9 kilometer vanaf de afrit Beverwijk-Oost.

Een getuige meldde om 08:00 uur dat meerdere bergingsvoertuigen bezig zijn met het bergen van de voertuigen. Ook het verkeer op de A4 richting Den Haag kwam in de file terecht voor het knooppunt Badhoevedorp.

Er heeft in de richting van Amstelveen uiteindelijk om even voor 09:30 uur 15 kilometer file gestaan. Toen om even na 09:30 uur alle rijstroken werden vrijgegeven, konden ook de files gaan oplossen.