Clicky


Verkeershinder door plaatsen liggers viaduct Hemriksein (N31)

Verkeershinder door plaatsen liggers viaduct Hemriksein (N31)
01-03-2013 17:40 | Wegwerkzaamheden | auteur de redactie
LEEUWARDEN - In opdracht van Rijkswaterstaat brengt aannemerscombinatie De Heak Súd liggers (betonnen balken) aan voor het nieuwe viaduct Hemriksein (N31) over de Drachtsterweg. Op donderdag 7 maart van 21.00 uur tot 06.00 uur en op vrijdag 8 maart van 19.00 uur tot 06.00 uur worden de 26 liggers met een lengte van 31 meter op hun plaats gehesen. Om de werkzaamheden veilig uit te kunnen voeren, is er op de Drachtsterweg ter hoogte van de Wâldwei één rijstrook afgesloten. Verkeersregelaars zijn aanwezig om het verkeer te begeleiden.

Het plaatsen van de liggers is een precisiewerk, waarbij een belangrijke rol is weggelegd voor de kraanmachinisten. Met engelengeduld en een bijzondere beheersing van de krachten van de kranen moeten zij de 31 meter lange liggers van de vrachtwagen takelen en in positie brengen.

De Haak om Leeuwarden
Rijkswaterstaat realiseert samen met provincie Fryslân een nieuwe rijksweg aan de zuidwestkant van de stad. Deze verbindt de A31 bij Marsum en de N31 bij Hemriksein (Wâldwei). Dit is belangrijk voor de bereikbaarheid van Leeuwarden en de ontwikkeling van de regio. De Haak om Leeuwarden wordt eind 2014 voor het verkeer opengesteld.

Onderdeel Leeuwarden Vrij-Baan
De Haak om Leeuwarden is onderdeel van het programma Vrij-Baan. Een infra-programma met ongeveer 40 projecten van de gemeente Leeuwarden, provincie Fryslân en Rijkswaterstaat. Zij investeren 750 miljoen euro om Leeuwarden ook in de toekomst bereikbaar te houden.