Clicky


Auto's zwaar beschadigd door dikke laag ijs na transport op de 'Sun Rio'

Auto's zwaar beschadigd door dikke laag ijs na transport op de 'Sun Rio' [+foto's&video]
31-12-2021 12:34 | Buitenland | auteur Redactie | Esther van der Wal

VLADIVOSTOK - Het schip de Sun Rio vol met nieuwe auto's arriveerde twee dagen geleden in de haven van het Russische Vladivostok. De auto's waren afkomstig uit Japan en arriveerden dankzij de ongebruikelijke weersomstandigheden onderweg met een dikke laag ijs. Zo'n ijslaag komt wel eens vaker voor, maar deze keer hebben de ongebruikelijke weersomstandigheden geleid tot de vorming van een laag van 10-20 cm ijs op zowel de binnen- als de buitenkant van de auto's.

Twee dagen geleden werd nog gedacht dat het ijs middels brandslangen wel ontdooid kon worden en dat er hooguit wat lichte schade zou zijn aan bijvoorbeeld de spiegels.  Maar nadat het lossen was begonnen, bleek dat de auto's veel ernstiger beschadigd waren dan eerder werd gedacht.

De dikke laag ijs drukte zo hard op de metalen carrosserie dat veel auto's aanzienlijk verbogen carrosserieën hadden. In sommige auto's waren de ruiten gebroken en had zich ijsafzetting gevormd in het hele interieur van de auto's.

Door het ijs te ontdooien zullen de auto's onder water komen te staan en al het zoute ijs zal zowel de binnen- als de buitenkant van de auto zwaar beschadigen.