Clicky


A12 dicht na dodelijk ongeval

A12 dicht na dodelijk ongeval
15-03-2013 23:05 | Ongevallen | auteur de redactie
WADDINXVEEN - Een 34-jarige man uit Hellevoetsluis is vrijdagavond om 21.00 uur dodelijk verongelukt op de A12 vlak voor de splitsing A12 richting Den Haag en A20 richting Rotterdam.

De man reed op de oprit Gouda/Waddinxveen en wilde invoegen op de A12. Hij kwam vermoedelijk in een slip terecht, vloog daardoor uit de bocht en kwam daarbij dwars te staan op de A12. Een 67-jarige bestuurder uit Wassenaar komend uit de richting Utrecht, kon de auto niet meer ontwijken en kwam in botsing met de andere auto. De 34-jarige man overleefde het ongeluk niet, hij was op slag dood.

De bestuurder uit Wassenaar werd ter controle overgebracht naar het ziekenhuis. Na de controle kon hij het ziekenhuis weer verlaten. De man heeft slachtofferhulp aangeboden gekregen. Zowel de nabestaanden als de bestuurder uit Wassenaar worden door een familierechercheur ondersteund.

De VOA (Verkeers Ongevallen Analyse) heeft ter plaatste onderzoek verricht naar de aanrijding. De A12 was gedurende het onderzoek volledig door Rijkswaterstaat afgesloten. Zowel bij de N11 als bij Utrecht werd het verkeer omgeleid. Om 00.30 uur 's nachts werden de rijbanen weer vrijgegeven, meldt de politie.