Clicky


USPS vraagt om tijdelijke ontheffing vaccinatieplicht

USPS vraagt om tijdelijke ontheffing vaccinatieplicht
06-01-2022 11:52 | Coronavirus | auteur ANP

WASHINGTON - Het Amerikaanse staatspostbedrijf USPS vraagt de regering van president Joe Biden om een tijdelijke ontheffing van de vaccinatieplicht. Een verplichte coronavaccinatie leidt volgens de bezorgdienst namelijk tot "het vertrek van veel werknemers", wat er voor kan zorgen dat de post- en pakketbezorging in gevaar komt.

USPS, een van de grootste Amerikaanse overheidsbedrijven, vroeg volgens The Washington Post eerder deze week in een brief om de ontheffing. "Dit land kan het zich niet veroorloven dat de postbezorging in de knel komt", staat in de brief die door de Amerikaanse krant is ingezien.

De door Biden ingestelde vaccinatieplicht geldt, na een juridische strijd, vanaf later deze maand voor personeel van bedrijven met meer dan honderd werknemers. Wie geen prik wil, moet wekelijks worden getest. Ruim tachtig miljoen Amerikanen vallen onder de regel.

Het Witte Huis en arbeidsagentschap OSHA, die de vaccinatieplicht controleert, hebben volgens The Washington Post nog niet gereageerd op het verzoek van het Amerikaanse postbedrijf.