Clicky


Opnieuw verkeershinder Ketelbrug

Opnieuw verkeershinder Ketelbrug
26-03-2013 13:16 | Wegwerkzaamheden | auteur de redactie
Rijkswaterstaat heeft de renovatie van de Ketelbrug grotendeels afgerond. Tussen 2 en 6 april vinden er nog enkele restwerkzaamheden plaats. Het verkeer moet daarom tussen 2 en 6 april in de nachtelijke uren tussen 22:00 uur en 5:00 uur rekening houden met verkeershinder. De werkzaamheden zijn niet te combineren met gebruik van de brug voor het wegverkeer en de scheepvaart. Wel blijft de brug beschikbaar voor het geval zich calamiteiten voordoen.

De Ketelbrug is ingrijpend gerenoveerd. Sinds de ingebruikname in 1970 is de verkeersdrukte toegenomen en zijn vrachtwagens groter en zwaarder geworden. De grotere belasting heeft geleid tot vermoeiing van het staal van de brugkleppen. Rijkswaterstaat heeft daarom het beweegbare deel van de Ketelbrug voorzien van nieuwe stalen kleppen en een nieuwe technische installatie.

Verkeershinder
In de periode tussen 2 en 6 april worden restwerkzaamheden uitgevoerd aan de Ketelbrug. Hiervoor wordt de Ketelbrug ook enkele nachten voor het wegverkeer afgesloten.
◾Dinsdag 2 april tot vrijdag 5 april volledige afsluiting in beide richtingen: 's nachts van 22.00 tot 5.00 uur

◾Vrijdag 5 april tot zaterdag 6 april rijrichting Emmeloord-Lelystad, afsluiting linkerrijstrook: 's nachts van 19.00 tot 5.00 uur

De werkzaamheden zijn niet te combineren met gebruik van de brug voor het wegverkeer en de scheepvaart. Wel blijft de brug beschikbaar voor het geval zich calamiteiten voordoen.

Borden langs de weg geven de omleidingroutes aan. Bij ongunstige weersomstandigheden kunnen de werkzaamheden mogelijk uitlopen of worden uitgesteld.