Clicky


Onveilige aansluiting N242 definitief afgesloten voor verkeer

Onveilige aansluiting N242 definitief afgesloten voor verkeer
27-03-2013 13:09 | Wegwerkzaamheden | auteur de redactie
HEERHUGOWAARD - De onveilige aansluiting van de verbindingsweg met de N242, direct na de spoorbrug in Heerhugowaard wordt definitief afgesloten voor (bestemmings)verkeer. De provincie is begonnen met de bouw van een keervoorziening tussen de N242 en de Laanderweg in Heerhugowaard, meldt de Verkeersinformatiedienst.

In mei van dit jaar start de provincie Noord-Holland met de herinrichting van het kruispunt Zuidtangent-Broekerweg. Voertuigen hoger dan 3.60 meter kunnen niet onder de spoorbrug op de Laanderweg door. Het gebeurt nu regelmatig dat de navigatiesystemen vrachtwagens chauffeurs toch over de Laanderweg sturen. Te hoge vrachtwagens moeten dan toch veilig kunnen keren en daarom wordt de rijbaan verbreedt. Het verbreden vindt dus plaats tussen 22 maart en begin augustus van dit jaar.

In overleg zal de gemeente ook borden plaatsen om de hoogtebeperking aan te geven. Tijdens de werkzaamheden is keren soms niet mogelijk. Dat is tot en met 12 april het geval en ook nog gedurende 2 weken tussen juli en begin augustus.