Clicky


Thomassentunnel afgesloten door te hoge vrachtwagens

Thomassentunnel afgesloten door te hoge vrachtwagens
27-03-2013 23:39 | Ongevallen | auteur de redactie
ROZENBURG - Een te hoge vrachtwagen heeft woensdagavond rond 18:30 uur de verlichting in de Thomassentunnel (N15) beschadigd. De tunnelbuis richting Rotterdam werd afgesloten omdat een lichtbak vlak boven het wegdek bungelde.

Ook in de andere tunnelbuis, richting de Maasvlakte heeft een te hoge vrachtwagen het tunnelplafond kapot gereden. Wat de schade precies behelst is nog niet duidelijk. Er liggen wel een hoop brokstukken op de rijbaan. De tunnel is nu in beide richtingen dicht. Zowel vanuit Rotterdam als vanuit de Maasvlakte moet het verkeer over de Calandbrug.

In beide richtingen hebben de vrachtwagens de nodige schade veroorzaakt. In de tunnelbuis richting Rotterdam moeten de camera's vervangen worden. Deze reparatie zal tot 05:00 uur duren. Voor de tunnelbuis richting de Maasvlakte is nog geen prognose, maar ook daar ziet het plafond er niet florissant meer uit. Waarschijnlijk blijft de Thomassentunnel tot donderdagmorgen vroeg in beide richtingen dicht, meldt de Verkeersinvormatiedienst.