Clicky


N50 bij Ens bezaaid met houtsnippers na kantelen aanhanger vrachtwagen

N50 bij Ens bezaaid met houtsnippers na kantelen aanhanger vrachtwagen [+foto]
12-01-2022 14:02 | Ongevallen | auteur Redactie | Esther van der Wal

ENS - [update 17:22 uur] De N50 tussen Emmeloord en Ens ligt momenteel bezaaid met houtsnippers doordat een aanhanger van een vrachtwagen is gekanteld. De truck is overeind gebleven. De chauffeur is ongedeerd gebleven.

Het ongeluk gebeurde rond 12:30 uur. Volgens Rijkswaterstaat raakte de vrachtwagen in een flauwe bocht met een wiel in de berm, waarna de combinatie begon te slingeren en de aanhanger kantelde. Een deel van de lading houtsnippers kwam op de weg terecht. Dat gaf een enorme bende waardoor de N50 richting Kampen moest worden afgesloten.

Het verkeer werd omgeleid. Ook op de tegengestelde rijrichting kwamen houtsnippers terecht. Een veegmachine had dat al snel opgeruimd waardoor de rijbanen naar Emmeloord niet hoefden te worden afgesloten.

Een kraan en een berger schoten te hulp. Rond 15:00 uur stond de aanhanger van de vrachtwagen weer overeind. Vervolgens zijn de houtsnippers opgeruimd, is de vangrail hersteld en zijn enkele beschadigingen aan het wegdek gerepareerd. De N50 kan ieder moment worden vrijgegeven.