Clicky


375 betonmixers aan de slag voor nieuwe brug

375 betonmixers aan de slag voor nieuwe brug
12-04-2013 09:48 | Wegwerkzaamheden | auteur de redactie
Vanwege de omlegging van de Zuid-Willemsvaart worden nieuwe bruggen gebouwd, die straks ’s-Hertogenbosch met Rosmalen gaan verbinden. Op vrijdag 19 april wordt daarom beton gestort voor het wegdek van de toekomstige brug in de Bruistensingel. Zeventien uur lang wordt er onafgebroken beton gestort.

Werkzaamheden
De werkzaamheden vinden plaats op vrijdag 19 april van 06.00 uur tot 23.00 uur. Aansluitend vindt de afwerking van het beton plaats en dit neemt tot vroeg in de ochtend van zaterdag 20 april in beslag. Rijkswaterstaat adviseert het verkeer dit kruispunt deze dag zoveel mogelijk te mijden om grote hinder te voorkomen.

Overlast voor verkeer
Gezien de grote stroom aan betonmixers neemt de druk op het verkeer toe, met name in de spitsuren. Ongeveer iedere 2,5 minuut rijdt er een betonmixer voorbij.

Indien nodig zet aannemerscombinatie WillemsUnie verkeersregelaars in.

Omlegging Zuid-Willemsvaart
In opdracht van Rijkswaterstaat legt WillemsUnie ten oosten van 's-Hertogenbosch een nieuw kanaal aan met een lengte van negen kilometer. De aftakking begint bij Den Dungen en loopt via Rosmalen en natuurgebied De Koornwaard richting de Maas. Twee nieuwe sluizen (sluis Hintham en sluis Empel) overbruggen het verschil in waterniveau. Daarnaast worden er 8 bruggen gebouwd over het toekomstig kanaal. Met de omlegging van de Zuid-Willemsvaart werkt Rijkswaterstaat aan een beter bereikbaar Brabant over water. Eind 2014 kunnen schepen met maximaal drie lagen containers vanaf de Maas naar de containerterminal in Veghel varen.