Clicky


Vrachtwagen rolt vanaf parkeerplaats berm in, chauffeur dronken

Vrachtwagen rolt vanaf parkeerplaats berm in, chauffeur dronken [+foto]
13-01-2022 13:54 | Ongevallen | auteur Redactie | Esther van der Wal

WALSRODE - In de nacht van woensdag op donderdag is een vrachtwagen vanaf parkeerplaats Wolfsgrund langs de A7 een berm ingereden. Toen de politie ter plaatse kwam troffen zij een vrachtwagen aan die in een rechte lijn vanaf een lege parkeerplek in de berm en tegen een boom was gereden. De 58-jarige chauffeur verklaarde dat hij de vrachtwagen 's avonds had geparkeerd en op een gegeven moment in slaap viel. Blijkbaar heeft hij de vrachtwagen niet op de handrem gezet, waardoor het voertuig naar voren rolde.

De chauffeur gaf aan zelf niet gereden te hebben. De agenten roken bij de chauffeur een alcoholgeur en lieten hem een ​​blaastest doen. Het resultaat was 1,67 promille. Vervolgens lieten ze twee bloedmonsters afnemen en startten een strafrechtelijke procedure.

Na onderzoek van de sporen en de tachograaf bleek inderdaad dat de vrachtwagen zelfstandig in beweging is gekomen door het niet gebruiken van de handrem.  

Rond 22.45 uur is door de chauffeur nog een poging gedaan om de oplegger uit de berm te manoeuvreren, wat niet is gelukt. De vrachtwagen is uiteindelijk door een berger opgehaald. De chauffeur kon de sleutels bij de politie inleveren.