Clicky


Investeringsmaatschappij Waterland neemt meerderheidsbelang in Duitse Duvenbeck Groep

Investeringsmaatschappij Waterland neemt meerderheidsbelang in Duitse Duvenbeck Groep
14-01-2022 14:55 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

MÜNCHEN - De investeringsmaatschappij Waterland Private Equity heeft een meerderheidsbelang verworven in de Duitse Duvenbeck Groep. Met circa 6.000 medewerkers en een jaaromzet van circa 700 miljoen euro is Duvenbeck een van de toonaangevende aanbieders van transport- en logistieke oplossingen in Europa. De vorige enige eigenaar, Thomas Duvenbeck, blijft in het bedrijf als grootaandeelhouder en zal de groep blijven ondersteunen in alle aangelegenheden van strategische ontwikkeling, ook als voorzitter van de Raad van Advies. De transactie is nog onderhevig aan de gebruikelijke goedkeuringen van de mededingingsautoriteiten, verdere financiële details zullen niet worden gepubliceerd.

De Duvenbeck Group is een familiebedrijf opgericht in 1932 met het hoofdkantoor in Bocholt, Noordrijn-Westfalen. Het bedrijf heeft in totaal 33 vestigingen in acht landen. Duvenbeck ziet zichzelf als een full-service logistiek dienstverlener op het gebied van ontwerp, expeditie en contractlogistiek. Duvenbeck heeft meer dan 1500 eigen vrachtwagens, die voornamelijk worden gebruikt voor auto- en industriële klanten en de landbouwvoertuigindustrie. De omzet van het bedrijf is de afgelopen 15 jaar meer dan verzesvoudigd.

De sterke groei van Duvenbeck zal in de toekomst verder worden benut met de steun van de nieuwe meerderheidsaandeelhouder, Waterland. De focus ligt op het uitbouwen van de internationaliseringsstrategie, het uitbreiden van kerncompetenties en het betreden van nieuwe klantsegmenten op middellange termijn. Als buy & build-investeerder vertrouwt Waterland ook op regelmatige strategische acquisities om de groei van haar portfoliobedrijven duurzaam te versnellen.

Verkoper van de aandelen en voorzitter van de Raad van Advies Thomas Duvenbeck zegt: "Toen we op zoek waren naar een langetermijnpartner voor ons traditionele bedrijf, waren de topprioriteiten een ondernemersmentaliteit, samenwerking op gelijke voet en de inzet van beide partners om het voortzetten van de langdurige zakelijke relaties met onze klanten en leveranciers. Waterland overtuigde ons met een indrukwekkend trackrecord en een aantrekkelijke, toekomstgerichte groeistrategie voor de hele bedrijvengroep. Mijn familiebedrijf is in goede handen."

Duvenbeck Managing Director Christian Schweckhorst voegt hieraan toe: "Duvenbeck is altijd bijzonder trots geweest op zijn kenmerkende bedrijfscultuur. Het was voor ons belangrijk dat een nieuwe aandeelhouder onze bedrijfswaarden begrijpt, deze deelt en deze actief naleeft. In onze uitwisseling met Waterland heeft de chemie klopte vanaf het begin. We hebben er alle vertrouwen in dat we met Waterland de ideale metgezel voor de lange termijn aan boord hebben."

"Duvenbeck heeft een buitengewoon goed kwaliteitsniveau op de markt en is uitstekend gepositioneerd dankzij langdurige samenwerkingen met bekende klanten, innovatieve concepten en een hoog niveau van wederzijds respect voor medewerkers", legt Dr. Carsten Rahlfs, Managing Partner bij Waterland. "We willen voortbouwen op deze zeer solide basis en het succesvolle concept van Duvenbeck stap voor stap uitbreiden, waar zowel de klanten als de hele bedrijvengroep merkbaar van moeten profiteren. We kijken ernaar uit om samen te werken."

Waterland heeft ruime ervaring op het gebied van logistiek en industriële outsourcing - momenteel zijn er deelnemingen in de Global Transport Solutions Group (4PL provider met focus op reserveonderdelen voor schepen) en Dematra (magazijn en distributie).