Clicky


Twee doden bij verkeersongeval in Alkmaar

Twee doden bij verkeersongeval in Alkmaar
27-01-2022 10:06 | Ongevallen | auteur Redactie

ALKMAAR - [update donderdag 17:15 uur] In Alkmaar is woensdagavond bij een ernstig verkeersongeval tussen twee personenauto’s op de kruising van de Vondelstraat en de Arcadialaan een 77-jarige vrouw uit Heiloo om het leven gekomen. Haar bijrijder, een 84-jarige vrouw uit Heiloo, is donderdag aan haar verwondingen overleden, meldt de politie. Een 24-jarige man uit Alkmaar is aangehouden.

Omstreeks 22.50 uur kreeg de politie een melding van een verkeersongeval in de Vondelstraat. Twee personenauto’s waren met elkaar in botsing gekomen. Toen agenten arriveerden bleek dat in één van twee auto’s twee personen zaten waarvan een persoon bekneld zat. Na bevrijding uit de auto werd getracht de bestuurster met spoed per ambulance naar het ziekenhuis te vervoeren. De 77-jarige vrouw overleed niet veel later. De andere inzittende is donderdag in het ziekenhuis overleden.

De bestuurder van de andere auto, een 24-jarige man uit Alkmaar, is aangehouden. Zijn rijbewijs is ingevorderd en hij zit vast voor verhoor. 

De verkeersongevallenanalyse (VOA) onderzoekt hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren. Voor het onderzoek is de politie nog op zoek naar meer getuigen.