Clicky


Brug ingestort nadat vrachtwagen deze geraakt heeft

Brug ingestort nadat vrachtwagen deze geraakt heeft [+video's]
24-05-2013 11:25 | Buitenland | auteur de redactie
MOUNT VERNON (Novum/AP) - Een belangrijke brug, die deel uitmaakt van de Interstate 5, die de Amerikaanse stad Seattle met Canada verbindt, is donderdagavond ingestort. Dat hebben de Amerikaanse autoriteiten gezegd. Een aantal mensen en hun voertuigen kwamen in de rivier de Skagit terecht. Er zijn geen doden gevallen, wel moesten drie mensen met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis.

De brug is meer dan vijftig jaar oud, aldus de politie. Waardoor de instorting is veroorzaakt is niet bekend. Er wordt onderzocht of een zwaarbeladen vrachtwagen de instorting heeft veroorzaakt.

De instorting doet opnieuw de vraag rijzen hoe het met de infrastructuur in de Verenigde Staten gesteld is. De Amerikaanse president Barack Obama heeft eerder dit jaar al gezegd de belabberde staat van 's lands wegen aan te willen pakken. De brug die donderdag instortte stond te boek als 'functioneel achterhaald'. Dat wil zeggen dat het ontwerp achterhaald is, maar niet dat de brug structurele gebreken vertoonde.