Clicky


YouTuber Tietema krijgt profcontract bij Belgische wielerploeg

YouTuber Tietema krijgt profcontract bij Belgische wielerploeg
01-02-2022 18:20 | Sport | auteur ANP

Bas Tietema, vooral bekend van zijn serie Tour de Tietema op YouTube, maakt dit seizoen zijn opwachting bij de profwielrenners. De 27-jarige Zwollenaar heeft een contract getekend bij de Belgische ploeg Bingoal-Pauwels Sauces-WB. Hij maakt volgende week al zijn debuut in de Ronde van Antalya in Turkije.

Tietema gold als groot wielertalent en maakte indruk bij de beloften, totdat een ernstige huidallergie een einde maakte aan zijn wielerambities. Hij begon na het beëindigen van zijn carrière al snel met een eigen YouTube-kanaal, dat in de loop der tijd steeds populairder werd. Het kanaal heeft inmiddels 120.000 volgers.

Afgelopen najaar startte hij een traject om alsnog profwielrenner te worden. "Bas heeft ons in september over zijn droom verteld om weer profwielrenner te worden. Het was voor iedereen duidelijk dat daarin nog veel werk te doen was en het leek eerlijk gezegd te ver weg", zegt algemeen manager Christophe Brandt van Bingoal-Pauwels.

"Bij het trainingskamp in december heeft hij ons echter verbaasd. Bas heeft in korte tijd gigantische stappen gemaakt, we vertrouwen dat hij een waardevolle toevoeging zal zijn voor onze ploeg. Hij kan rap aankomen en snelle mannen helpen in een finale, we zijn dan ook heel benieuwd waar zijn grenzen liggen."