Clicky


Taakstraf geëist tegen eigenaars bijtende hond

Taakstraf geëist tegen eigenaars bijtende hond
08-02-2022 20:13 | Binnenland | auteur Redactie

DEN HAAG - Een man en vrouw van 55 en 52 uit Delft stonden dinsdag voor de rechter omdat hun hond een kind had gebeten in juli 2020. De hond had een muilkorf moeten dragen, maar dat hadden de baasjes niet gedaan.

De hond stond bekend als gevaarlijk; de eigenaars hadden eerder al een brief gekregen dat de betreffende hond aangelijnd moest zijn en een muilkorf moest dragen. Met name de vrouw was het met dat besluit niet eens. Toen ze met de hond gingen spelen op een grasveldje midden in een woonwijk lieten ze hem dan ook volledig los rond lopen.

De man vertelde dat het veldje leeg was en dat ze daarom dachten dat het wel kon. Nu heeft hij spijt. Toen er kinderen aan kwamen werd een meisje van acht door de hond gebeten in haar hals en achterhoofd. Ze moest twee uur worden geopereerd en er waren 100 hechtingen nodig om de huid weer vast te zetten.

Het Openbaar Ministerie eiste tegen beide verdachten een werkstraf van 160 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van drie weken. Daarnaast zou de hond moeten worden ingeslapen. Over twee weken doet de rechtbank uitspraak.