Clicky


Alle inzittenden bevrijd uit vastgelopen achtbaan Plopsaland

Alle inzittenden bevrijd uit vastgelopen achtbaan Plopsaland
19-02-2022 20:09 | Buitenland | auteur ANP

DE PANNE - [update 23:55 uur] De brandweer in België heeft alle negen inzittenden bevrijd die zaterdag op grote hoogte vast kwamen te zitten in een achtbaan in Plopsaland in De Panne, melden Belgische media. De eerste twee mensen werden even voor 22.00 uur uit hun benarde situatie bevrijd, de overige zeven werden rond 23.30 uur op de grond gezet. Ze worden ter observatie naar ziekenhuizen in de omgeving gebracht.

De negen mensen, onder wie volwassenen en tieners, kwamen rond 17.30 uur vast te zitten op een hoogte van 32 meter. Sindsdien probeerde de brandweer alle inzittenden uit de achtbaan te krijgen, maar het regende en het waaide hard, meldde omroep VRT. Met een bakje dat bevestigd was aan een grote kraan probeerden de hulpverleners de vastzittende mensen te bereiken, maar de wind bemoeilijkte de operatie.

"We hebben voortdurend contact met de inzittenden", zei topman Steve Van den Kerkhof van Plopsaland eerder op de avond tegen de VRT. "Het is koud aan het worden, dus we hopen dat we de mensen zo snel mogelijk kunnen bevrijden."

Het is niet bekend waardoor de attractie met de naam The Ride to Happiness by Tomorrowland tot stilstand is gekomen. De achtbaan opende in juli 2021.