Clicky


Bijna een ton ingezameld voor Oekraïense chauffeurs in Nederland

Bijna een ton ingezameld voor Oekraïense chauffeurs in Nederland
26-02-2022 19:57 | Transport | auteur ANP

DEN HAAG - [update 23:20 uur] Een inzamelingsactie voor Oekraïense chauffeurs in Nederland heeft zaterdagavond al bijna een ton opgeleverd. Kort na 23.00 uur stond de teller op 97.000 euro. Het streefbedrag, 5000 euro, is daarmee meer dan ruimschoots gepasseerd. Een kleine 3900 mensen hebben geld gedoneerd.

De inzamelingsactie, die vrijdag begon, is een initiatief van de stichting Chauffeursnieuws & Transporteffect. Volgens voorzitter Aschwin Cannoo staan chauffeurs uit Oekraïne die voor Nederlandse opdrachtgevers werken met de rug tegen de muur, omdat hun bankpassen zijn geblokkeerd waardoor ze niet bij hun geld kunnen.

Met het opgehaalde geld wil de stichting de chauffeurs voorzien van eten en levensbehoeften. "Wij zijn als chauffeurs heel solidair. We mopperen wel eens op de collega's uit Oost-Europese landen, maar we helpen ze wel", zei Cannoo eerder zaterdag. Volgens hem zijn in Nederland naar schatting zo'n 10.000 Oekraïense chauffeurs actief.

Cannoo en een groep vrijwilligers delen dit weekend voedselpakketten uit op grote parkeerplaatsen bij tankstations waar de chauffeurs hun weekend doorbrengen.

Maandag wordt gekeken hoe de actie verder moet worden gecoördineerd voor de komende dagen en wat er met het opgehaalde geld nog meer kan worden gedaan voor de Oekraïense chauffeurs.

 

Geld inzamelen | Doneeractie.nl