Clicky


Prologis breidt hubportfolio uit

Prologis breidt hubportfolio uit
10-03-2022 11:22 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

AMSTERDAM - Prologis breidt haar hubportfolio in de Nederlandse hoofdstad uit met de voltooide renovatie van Amsterdam City DC1 en het nieuw verworven Amsterdam DC5. Het duurzaam gerenoveerde distributiecentrum DC1, gelegen op 4,5 km van het centrum van Amsterdam, heeft een goede aansluiting op zowel het wegennet als het openbaar vervoer. De nieuw verworven, bestaande faciliteit DC5 is gelegen nabij de stad Amsterdam. Beide ontwikkelingen passen in de strategie van Prologis om logistieke knooppunten te creëren rondom grote steden, als antwoord op de groeiende vraag naar stadsdistributie.

Amsterdam City DC1: een duurzame renovatie

Recent gerenoveerd en dicht bij de stad, is Amsterdam City DC1 (10.689 vierkante meter) een geweldige versterking van de Amsterdamse city hub portfolio. Door de uitstekende bereikbaarheid en strategische ligging (nabij de A10 en openbaar vervoer) is DC1 zeer geschikt voor een efficiënte en duurzame ‘last mile’ levering. Het DC beschikt over 35 dockdeuren voor E-vans, allemaal uitgerust met EV-snelheidsladers met een laadcapaciteit van 120 km per uur. De elektriciteit wordt grotendeels ter plaatse opgewekt door zonnepanelen op de gevel en het dak.

De renovatie is uitgevoerd met hergebruik van de fundering, betonnen vloer en staalconstructie. De casco is volledig vernieuwd, waardoor nieuwe kantoren en zonnepanelen geïnstalleerd konden worden. Na voltooiing van de renovatie met de toevoeging van acht vrachtwagendocks en de installatie van 30 bestelwagendeuren inclusief oplaadpunten voor e-vans, werd het gebouw bekroond met een BREEAM Very Good-certificaat. Op dit moment is het pand te huur.

Marijn van den Heuvel, Director Capital Deployment & Leasing bij Prologis: “We zijn verheugd met de succesvolle renovatie van deze duurzame faciliteit in onze Amsterdamse hubportfolio. De Amsterdamse DC1-faciliteit is een perfect voorbeeld van ons voornemen om optimaal in te spelen op de wensen van onze klanten op het gebied van duurzaamheid en stedelijke distributie.”