Clicky


Chelsea pleit voor aanpassing restricties na sanctie Abramovitsj

Chelsea pleit voor aanpassing restricties na sanctie Abramovitsj
10-03-2022 16:38 | Sport | auteur ANP

LONDEN - Chelsea pleit bij de Britse overheid voor aanpassing van de restricties waar de voetbalclub mee te maken heeft nu eigenaar Roman Abramovitsj op een sanctielijst is gezet. Zo moest Chelsea de fanshop sluiten en mag het geen kaartjes meer verkopen voor thuiswedstrijden. Spelers vastleggen of contracten verlengen is voorlopig ook niet mogelijk.

"De Britse regering heeft een algemene licentie afgegeven waarmee Chelsea bepaalde activiteiten kan voortzetten. We gaan met de regering in overleg over de reikwijdte van deze licentie", aldus Chelsea in een verklaring. "We vragen om aanpassingen hiervan, zodat de club zo normaal mogelijk kan draaien."

De Britse overheid besloot om alle tegoeden en bezittingen van Abramovitsj en zes andere oligarchen uit Rusland te bevriezen, vanwege hun banden met de Russische president Vladimir Poetin. Chelsea heeft van de overheid weliswaar een speciale licentie gekregen waarmee de club voorlopig 'gewoon' kan blijven voetballen, maar de winnaar van de Champions League krijgt ook te maken met de nodige restricties.

De ploeg van trainer Thomas Tuchel speelt donderdagavond uit tegen Norwich City. De organisatie van de Premier League liet weten dat dat duel "zoals gepland" kan doorgaan.

Abramovitsj is sinds 2003 eigenaar van Chelsea. De Russische miljardair maakte vorige week bekend dat hij de club wil verkopen, als gevolg van de door Rusland ontketende oorlog in Oekraïne. Hij hoopte daarmee te voorkomen dat Chelsea in de problemen zou komen.