Clicky


Emirates SkyCargo hervat operationele activiteiten op Emirates SkyCentral DWC

Emirates SkyCargo hervat operationele activiteiten op Emirates SkyCentral DWC
16-03-2022 12:39 | Zakelijk Nieuws | auteur Redactie

AMSTERDAM - Emirates SkyCargo heeft aangekondigd de vrachthub in Dubai Zuid – Emirates SkyCentral DWC – vanaf 26 maart 2022 weer in gebruik te nemen voor speciale vrachtvluchten. Met deze stap keert de luchtvrachtmaatschappij na een periode van bijna twee jaar terug naar een dual hub voor vrachtoperaties in Dubai.

In april 2020 veranderde Emirates SkyCargo de vrachtactiviteiten voor vrachtvliegtuigen (main deck) en passagiersvliegtuigen (bellyhold) op Dubai International Airport (DXB). Dit kwam door de opschorting van passagiersvluchten aan het begin van de Covid-19 pandemie. Met de consolidatie wilde Emirates het vervoer van levensnoodzakelijke goederen en medische artikelen over de hele wereld versnellen.

Twee hubs in Dubai

Met de groei van het passagiersnetwerk en de geleidelijke toename van de hoeveelheid vracht, verspreidt Emirates SkyCargo de activiteiten opnieuw over twee hubs in Dubai. Emirates SkyCentral DXB behandelt vracht die vervoerd wordt met passagiersvliegtuigen en Emirates SkyCentral DWC behandelt vracht met vrachtvliegtuigen.

Emirates SkyCentral DWC werd in 2015 ingehuldigd en heeft een totale vrachtcapaciteit van meer dan 1 miljoen ton per jaar. De ultramoderne terminal heeft uitgebreide koelketen afhandelingsfaciliteiten en ook is er een speciale EU GDP gecertificeerde farma afhandelingszone aanwezig. Speciale parkeerplaatsen voor vliegtuigen in de buurt van de terminal zorgen voor snel en efficiënt vrachtvervoer.

Efficiënte verbinding

Met behulp van speciale vrachtwagens die 24/7 operationeel zijn, wordt een efficiënte verbinding tussen de twee hubs tot stand gebracht. Emirates SkyCargo kan hierdoor vracht met hoge prioriteit binnen vijf uur vanaf landing op DXB naar vertrek op DWC vervoeren en andersom.