Clicky


Wedstrijd kickbokser Badr Hari gestaakt na rellen tussen fans

Wedstrijd kickbokser Badr Hari gestaakt na rellen tussen fans [+video]
19-03-2022 23:22 | Sport | auteur ANP

HASSELT - De wedstrijd tussen kickbokser Badr Hari en zijn Poolse tegenstander Arkadiusz Wrzosek in de Belgische stad Hasselt is gestaakt. Dat gebeurde nadat toeschouwers op de tribunes van de Trixxo Arena met elkaar op de vuist waren gegaan.

Ook de afsluitende wedstrijd op het kickboksgala tussen de Belg Jamal Ben Saddik en de Nederlander Levi Rigters gaat niet meer door. Dat heeft organisator Glory na overleg met de plaatselijke autoriteiten besloten.

Vlak voor het gevecht van Hari braken er al rellen uit. De 37-jarige Amsterdammer begon goed tegen de Pool, waar hij in september vorig jaar nog van had verloren. Aan het einde van de tweede ronde kreeg hij een knie van Wrzosek op zijn kin en ging hij neer. Hari kreeg acht tellen, maar kon met moeite door.

Weer rellen

De derde ronde liet op zich wachten omdat er weer rellen uitbraken op de tribunes. Na zo'n 20 minuten liet de organisatie weten dat de wedstrijd uit veiligheidsredenen niet meer zou worden hervat.

Wrzosek werd in België gesteund door supporters van ADO Den Haag en door Poolse fans. De Poolse kickbokser is een fanatiek aanhanger van de club uit de Keuken Kampioen Divisie. Fans van ADO onderhouden een vriendschappelijke band met supporters van de Poolse club Legia Warschau. Ook van Hari waren veel aanhangers naar België gekomen om hem te steunen.

Veel aanhangers van beide kickboksers zijn in de Trixxo Arena gebleven. Beveiligers hebben grote moeite om ze uit elkaar te houden.