Clicky


Aruba sluit luchtruim voor Russische vliegtuigen

Aruba sluit luchtruim voor Russische vliegtuigen
05-04-2022 20:01 | Politiek | auteur ANP

ORANJESTAD - Aruba heeft het luchtruim gesloten voor alle vliegtuigen die in handen zijn van Russen. Daarnaast worden zeven vliegtuigen die in bezit zijn van Russische oligarchen en op Aruba staan geregistreerd, uit het Arubaanse luchtvaartregister geschreven.

Dat heeft minister van Transport Ursell Arends bevestigd. Minstens tien op Aruba geregistreerde vliegtuigen zijn in handen van Russische oligarchen waartegen internationale sancties zijn afgekondigd. Het gaat onder anderen om Roman Abramovitsj en Viktor Vekselberg.

Arends stelt dat Aruba de maatregelen al eind maart heeft genomen, enkele weken na het ingaan van de internationale sancties tegen Rusland. In het luchtvaartregister, dat een lucratieve bron van inkomsten is voor Aruba, staan meer vliegtuigen op naam van personen uit de voormalige Sovjet-Unie.

Volgens Arubaanse media gaat het om luxe vliegtuigen. Abramovitsj zou een Boeing 787 Dreamliner en een Boeing 767 Extended Range hebben ingeschreven op Aruba en Vekselberg een Airbus A319-100 ACJ.