Clicky


Voorzorgslanding TUI-vlucht op Curaçao om barst in ruit

Voorzorgslanding TUI-vlucht op Curaçao om barst in ruit
18-04-2022 15:46 | Incidenten | auteur ANP

AMSTERDAM - Een vliegtuig van reisorganisatie TUI dat onderweg was van de Dominicaanse Republiek naar Amsterdam heeft in de nacht van zondag op maandag een voorzorgslanding gemaakt op Curaçao. De piloot besloot te landen omdat een barst in een ruit was ontstaan, meldt een woordvoerder van TUI na berichtgeving door de NOS.

De driehonderd passagiers moesten volgens de zegsvrouw uitstappen op Hato Airport. Ze zijn allemaal ondergebracht in hotels. Voor honderd van de reizigers duurde dat langer, omdat TUI naar beschikbare kamers moest zoeken. "Pasen wordt uitbundig gevierd op Curaçao, veel mensen verblijven dan in hotels en alles zit nagenoeg vol", liet een woordvoerster eerder weten.

Uiteindelijk vond het bedrijf genoeg kamers voor iedereen. De extra kamers worden onder meer gehuurd van concurrent Corendon.

Reparatie

Wanneer de reizigers hun reis kunnen vervolgen, is op dit moment nog niet bekend. "Veiligheid heeft de hoogste prioriteit, dus de ruit moet eerst gerepareerd worden, voordat het toestel weer het luchtruim in kan."

Of de reizigers met hetzelfde toestel weer hun reis kunnen vervolgen, is nog onduidelijk. Dat is afhankelijk van hoelang het duurt voordat het raam is gerepareerd, geeft de woordvoerder aan. "We kijken wat het snelste is om ze naar huis te brengen. Mogelijk moeten we een ander toestel sturen."