Clicky


Dode bij ernstig ongeval met vrachtwagen en auto op N50

Dode bij ernstig ongeval met vrachtwagen en auto op N50 [+foto]
19-04-2022 14:23 | Ongevallen | auteur Redactie

KAMPEN - [update 17:34 uur] Op de N50 bij Kampen is vanmiddag rond 13:35 uur een vrachtwagen vermoedelijk frontaal in botsing gekomen met een personenauto. Hierbij is een 34-jarige vrouw uit Kampen om het leven gekomen, meldt de politie dinsdagmiddag. Twee minderjarige kinderen die eveneens in de auto zaten zijn gewond geraakt en naar het ziekenhuis overgebracht, meldt de politie.

Het ging mis bij hectometer 250,2, ter hoogte van het viaduct met de Buitenbroeksweg. De brandweer heeft opgeschaald naar 'Middel Hulpverlening' en is met meerdere voertuigen ter plaatse vanwege meerdere (beknelde) gewonden.

De N50 is volledig afgesloten voor verkeer uit beide richtingen tussen de aansluitingen Kampen (32) en Kampen-zuid (31).

De N50 staat bekend als gevaarlijke weg, waar regelmatig zeer ernstige ongevallen plaatsvinden, met zwaargewonden en dodelijke slachtoffers tot gevolg. Er wordt in de regionale en landelijke politiek al lange tijd gesproken over verbreding, of het plaatsen van een fysieke rijbaanscheiding. Vaak gaat het bij de ongevallen om frontale aanrijdingen waarbij een van de partijen op de verkeerde weghelft is beland.