Clicky


86 bekeuringen voor vasthouden telefoon en 146 bekeuringen voor snelheid op gevaarlijke N50 tijdens controle

86 bekeuringen voor vasthouden telefoon en 146 bekeuringen voor snelheid op gevaarlijke N50 tijdens controle [+foto's]
22-04-2022 11:48 | Controles | auteur Redactie | Esther van der Wal

KAMPEN - Donderdag 21 april heeft het Team Verkeer van de politie samen met collega’s van basisteam Vechtdal en basisteam IJsselland Noord een verkeerscontrole gehouden op afleiding in het verkeer. Deze controle was al enige tijd geleden gepland omdat de N50 qua verkeersongevallen, landelijk gezien, negatief bekendstaat.

"Ondanks het feit dat bijna iedereen weet dat afleiding een van de meest voorkomende oorzaken is bij verkeersongevallen en de boetes zijn verhoogd van 250 naar 350 euro, blijft het voor te veel bestuurders moeilijk om de telefoon niet vast te houden tijdens het rijden. De resultaten hieronder zeggen helaas genoeg", aldus de controlerende agenten.

Tussen 14:00 uur en 18:30 uur werd er 86 keer bekeurd voor het vasthouden van een telefoon. Er werd 146 keer bekeurd voor de snelheid. Vijf bekeuringen waren voor overige zaken als te donkere ruiten, onnodig claxoneren en zonder noodzaak gebruikmaken van de vluchtstrook. Eén voertuig kreeg het verbod om verder te rijden vanwege zeer slechte banden. 

Acht keer werd gewaarschuwd voor lichte overtredingen, in veband met de cao-acties van de politie.