Clicky


Kaag vindt het terecht dat Derksen stopt met Vandaag Inside

Kaag vindt het terecht dat Derksen stopt met Vandaag Inside [+video]
29-04-2022 16:28 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP

DEN HAAG - Vicepremier Sigrid Kaag vindt het "terecht" dat Johan Derksen heeft aangekondigd te stoppen met het programma Vandaag Inside, na de verontwaardiging over zijn uitspraken daar. Dat zei ze vrijdag op de persconferentie na afloop van de wekelijkse ministerraad, waar ze premier Mark Rutte verving. Zij benadrukte dat haar opvatting "geen kabinetsthema" is.

Derksen zei eerder deze week in het programma dat hij in zijn jongere jaren eens een dronken, bewusteloze vrouw had misbruikt met een kaars. Tafelgenoot René van der Gijp moest hardop lachen om de bekentenis. Kaag vindt het "onacceptabel dat je denkt dat dat je op deze manier kunt spreken in een televisieprogramma en dat er dan wordt meegelachen".

Kort na afloop van de persconferentie met Kaag maakte Talpa bekend dat daadwerkelijk per direct de stekker uit Vandaag Inside gaat. Ook medepresentatoren Wilfred Genee en Van der Gijp wilden het programma onder deze omstandigheden niet voortzetten.

Volgens Kaag heeft het stoppen van Derksen niets te maken met een zogeheten 'cancel culture' of afrekencultuur. Zij vindt het eerder een kwestie van "normering".