Clicky


René van der Gijp: kaarsincident is nooit gebeurd

René van der Gijp: kaarsincident is nooit gebeurd
30-04-2022 19:18 | Showbizz | auteur ANP

AMSTERDAM - René van der Gijp is ervan overtuigd dat het kaarsincident waarover Johan Derksen dinsdag in Vandaag Inside sprak niet waar is. Volgens de presentator is het nooit gebeurd, zo stelt hij zaterdag in een interview in De telegraaf.

"In het ’onderbroekenlol in kantines-circuit’ heb ik dit al dertig keer voorbij horen komen in allerlei weergaves. Elke keer dacht ik: het is gewoon niet waar. De keeper van Veendam zegt dat het niet waar is. Dus het OM gaat op zoek naar iemand die er niet is", aldus Van der Gijp tegen de krant. "Johan vertelde dinsdag trouwens niet de beste versie; er is er ook één waar zelfs Kaag om zou kunnen lachen. Maar goed, ik wist dat het niet waar was en daarom hechtte ik er ook geen enkele waarde aan."

Van der Gijp, Derksen en Wilfred Genee maakten vrijdag bekend te stoppen met Vandaag Inside na de commotie over de bekentenis van Derksen. Hij vertelde in de uitzending over een verkrachting in de jaren zeventig. Hij zou een bewusteloze vrouw hebben gepenetreerd met een kaars. Een dag later nuanceerde Derksen dat verhaal.

"Johan heeft het later verdraaid, en gezegd dat ie tussen haar benen stond", zegt Van der Gijp over het kaarsenverhaal. "Dat was slecht, maar dat deed hij dus omdat het gewoon niet waar is. En dat was niet handig: dat kun je dan niet meer nog een keer rechtpraten. Dat moet je ook niet willen. Laat het maar overwaaien. Hij gaat het toch niet toegeven."

Van der Gijp vond het niet aan hem om Derksen aan tafel aan te spreken op zijn uitlatingen en te zeggen dat het onzin was wat hij vertelde. "Dat is niet aan mij, maar aan Johan", zegt Van der Gijp daarover.