Clicky


Tientallen kilo’s harddrugs aangetroffen in vrachtwagen na tip getuige, vrachtwagenchauffeur aangehouden

Tientallen kilo’s harddrugs aangetroffen in vrachtwagen na tip getuige, vrachtwagenchauffeur aangehouden
13-05-2022 11:04 | Criminaliteit | auteur Redactie | Esther van der Wal

BREDA - [update 19:38 uur] Bij de controle van een vrachtwagen heeft de politie donderdagmiddag 12 mei een aantal tassen aangetroffen waarin een grote hoeveelheid harddrugs zat verstopt. De drugs is in beslag genomen en de vrachtwagenchauffeur aangehouden.

Donderdagmiddag tegen 17.30 uur meldde een getuige dat hij zag dat er aan het Bijloopwegje in Breda een vrachtwagen stond. Omdat er goederen vanuit deze vrachtwagen in een busje werden overgeladen vond de getuige dit verdacht en belde hij de politie.

Toen die ter plaatse kwam was het busje al weg, maar de vrachtwagen kon wel worden gecontroleerd. Daarbij vonden agenten in de laadruimte tussen de normale lading zo’n 15 á 20 tassen met daarin zakken die elk gevuld waren met wit poeder. Vermoedelijk gaat het hier tezamen om tientallen kilo’s harddrugs. Daarom werd de chauffeur, een 45 jarige man uit het Verenigd Koninkrijk, aangehouden.

Uit onderzoek is gebleken dat het hier in totaal om circa 500 kilogram Ketamine ging met een straatwaarde van € 25,- euro per gram Daarmee komt de straatwaarde van de in beslaggenomen partij op ongeveer € 12.500.000,- .