Clicky


Nieuwe Tourismo voor Van Driel Groep

Nieuwe Tourismo voor Van Driel Groep
24-05-2022 10:04 | Nieuw Materieel | auteur Redactie

OSS - Van Driel Groep uit Oss is een grote logistieke speler in Nederland, met activiteiten die uiteenlopen van touringcarreizen en autoverhuur, tot en met taxidiensten, zorgvervoer en meer. Het bedrijf voegde een gloednieuwe Mercedes-Benz Tourismo toe aan zijn wagenpark. Directeur Maurits van Driel: “We hebben er een geweldige touringcar bij, die onze reizigers een VIP-ervaring laat beleven.”

De Van Driel Groep werd opgericht in 1973 en begon ooit als lokaal taxibedrijf, maar je kunt gerust zeggen dat het bedrijf daarna een enorme groei heeft doorgemaakt. Vandaag de dag telt het bedrijf zo’n 1.000 medewerkers en beschikt het over zo’n 850 voertuigen en 40 touringcars. “Het bedrijf is opgericht door mijn opa. Ik ben er trots op wat er in de afgelopen 49 jaar is neergezet”, aldus directeur Maurits van Driel. Hij is de derde generatie Van Driel die nu aan het roer staat, samen met zijn vader en zus.

Over de cultuur binnen het bedrijf vertelt Maurits van Driel: “Met 1.000 medewerkers zijn we natuurlijk een groot bedrijf, maar er heerst bij ons nog steeds een laagdrempelige, informele sfeer. Veel mensen werken ook al erg lang bij ons en als directie staan we midden tussen onze medewerkers. Zo maak ik graag met iedereen een praatje en rijd ik bij drukte zelf nog regelmatig. Dat geldt ook voor mijn vader en mijn zus. Met zijn allen vormen we een hechte groep, ook al is die veel groter dan in de beginjaren.”

Fantastische rijervaring

Waarin de Van Driel Groep zich onderscheidt, zijn onder meer het gevarieerde aanbod en de omvang van het bedrijf. Maurits van Driel: “Wij zijn breed actief, met onze taxidiensten en ons zorgvervoer als grootste tak. Maar ook als touringcarbedrijf timmeren we aan de weg en kunnen we enorm grote klussen aan. Zo hebben we laatst gereden voor een bedrijfsfeest, waarbij we ruim 1.000 mensen hebben vervoerd. Er zijn maar weinig bedrijven die dat soort aantallen zelfstandig aankunnen.”

Het was door het bedrijfsfeest zo druk, dat ook Maurits zelf achter het stuur kroop van een van de touringcars van het bedrijf. En niet zomaar eentje: het was de nieuwe Mercedes-Benz Tourismo, die kort daarvoor was afgeleverd door Daimler Buses | EvoBus. Maurits van Driel: “Ik kon die dag flink wat uurtjes maken in onze nieuwe touringcar. Over mijn ervaring met de Tourismo kan ik zeggen: hij rijdt fantastisch. De wegligging is super, hij is niet windgevoelig en als chauffeur ervaar je veel comfort tijdens het rijden. Mercedes-Benz heeft een hoge standaard, dat merk je aan alles.”

“Over mijn ervaring met de Tourismo kan ik zeggen: hij rijdt fantastisch.”

Luxe interieur

De Tourismo die de Van Driel Groep heeft aangeschaft is een 2-assige 16 RDH van 13 meter lang. Het aantal zitplaatsen voor passagiers bedraagt 53, met daarnaast nog een gidsstoel. “Het is een touringcar met een prachtige uitstraling en veel veiligheid”, vertelt een enthousiaste Maurits van Driel. “Wat veiligheid betreft zit er een compleet veiligheidspakket op inclusief lane-assist, een achteruitrijcamera, noem maar op. En dan is onze Tourismo ook nog voorzien van speciale spotlichten voor achteruitrijden, die fel licht geven. Dat zorgt voor extra veiligheid en is voor chauffeurs erg prettig.”

Als het gaat om luxe voor de passagiers, heeft de Tourismo eveneens veel te bieden, aldus Maurits van Driel. “De stoelen zitten super en voor alle passagiers zijn er 3-punts gordels. Ook zijn er USB-aansluitingen en ademt het hele interieur veel luxe uit. Al met al heeft onze Tourismo zonder meer een VIP-uitstraling, waarvoor we al flink wat complimenten hebben gekregen van onze reizigers. Het is dan ook een touringcar om zuinig op te zijn. Voetbalsupporters zul je er ons niet in zien vervoeren.”

Feestelijke aflevering

Hoewel het wagenpark van de Van Driel Groep al meerdere Mercedes-Benz touringcars telt, is deze Tourismo de eerste die het bedrijf nieuw heeft aangeschaft. “Onze andere touringcars van Mercedes-Benz hebben we verkregen via overnames. Dat we nu een nieuwe Tourismo hebben aangeschaft is mede te danken aan het prettige contact dat we al langer hebben met Key-Accountmanager Bart van der Ham van EvoBus. Toen hij ons deze Tourismo liet zien, waren we direct enthousiast en kwam de deal in een mum van tijd rond”, aldus Maurits van Driel.

Over de aflevering vertelt de directeur van de Van Driel Groep: “Daar heeft EvoBus een zeer geslaagd, feestelijk moment van gemaakt, inclusief de komst van een zogenaamde ‘Wurstmeister’, waar je Duitse worst kon krijgen geserveerd uit een klassieke Mercedes-Benz brandweerauto. Ook kregen onze chauffeurs een heldere uitleg over de Tourismo. Dat verliep allemaal uitstekend. Al met al was het een heel mooie aflevering. Als bedrijf zijn we ambitieus en streven we voortdurend naar het beste. Onze nieuwe Tourismo sluit daar perfect op aan!”