Clicky


Keolis beperkt busritten wegens gebrek aan chauffeurs

Keolis beperkt busritten wegens gebrek aan chauffeurs
24-05-2022 16:21 | Arbeidsvoorwaarden | auteur ANP

ARNHEM - Busvervoerder Keolis gaat het aantal busritten in Gelderland en Overijssel vanaf maandag beperken wegens personeelsgebrek. De vervoerder denkt dat niet alle chauffeursdiensten in de zomer ingevuld kunnen worden. Het bedrijf verwacht 86 procent van het met de provincies afgesproken vervoersaanbod te kunnen realiseren, blijkt uit een brief aan Provinciale Staten van Gelderland.

Keolis verzorgt tot eind 2022 het busvervoer in Midden-Overijssel en op de Veluwe. Het bedrijf rijdt nu al volgens de vakantiedienstregeling, waarbij scholierenlijnen zijn uitgezonderd. Maar door ziekte, vacatures en vakantie neemt het aantal beschikbare chauffeurs verder af. Als er geen structurele maatregelen worden genomen zou dat volgens Keolis leiden tot relatief veel rituitval, waarbij reizigers dat pas op het laatste moment horen. Dat veroorzaakt teveel hinder en ergernis, aldus het bedrijf.

Keolis blijft nu wel op alle lijnen rijden, maar beperkt het aantal ritten per lijn. Sommige bussen rijden maar één of twee keer per uur. Keolis verwacht dat er voldoende chauffeurs zijn om die diensten te bezetten. Het bedrijf huurt onder anderen gepensioneerde chauffeurs in en chauffeurs van touringcarbedrijven. Daarnaast leent Keolis chauffeurs van ov-bedrijven die wel genoeg personeel hebben. Maar dat telt niet op tot voldoende buschauffeurs om op volle sterkte te blijven rijden. De vervoerder hoopt na de zomer weer over voldoende chauffeurs te beschikken.