Clicky


Dode en zwaargewonde bij ongeval op zeilschip bij Terschelling

Dode en zwaargewonde bij ongeval op zeilschip bij Terschelling
27-05-2022 10:26 | Ongevallen | auteur ANP

TERSCHELLING - [update 12:25 uur] Bij een ongeluk op een charterschip dat in de buurt van Terschelling voer, is vrijdagochtend iemand omgekomen en een ander zwaargewond geraakt. Dat meldt een politiewoordvoerder. Het schip is door de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) veilig naar de haven van Terschelling gebracht, meldt de Kustwacht.

Rond 08.00 uur werd melding gemaakt van het ongeval op het zeilschip, met aan boord negentien opvarenden en twee bemanningsleden. Volgens de politiewoordvoerder is de giek losgekomen en gevallen en daarbij op de twee slachtoffers terechtgekomen. Hoe de giek los kon komen, wordt nog onderzocht.

Het omgekomen slachtoffer is een 79-jarige mannelijke opvarende, het zwaargewonde slachtoffer is een vrouw, aldus de woordvoerder. De vrouw is per helikopter naar een ziekenhuis gebracht.

Het schip, een tweemaster met de naam Wilhelmina, is volgens procedure in beslag genomen voor onderzoek. Het zeilschip was onderweg van Terschelling naar Ameland. Om wat voor groep het precies gaat, weet de politiewoordvoerder niet.